File Mignong, Black & White

Det finns ju en maträtt som heter Fil’e Mignon, black and white. Nu finns det tre sätt att ta del av denna lyxiga maträtt. Antingen gör du den alldels själv och följer mitt recept här. Eller också går du på lämplig restaurang och betalar med vinstpengar som du kan spela ihop från casinosidan.com eller går du in till grannen och hoppas.

Här är receptet.

Ingredienser, 4 portioner
500 gr oxfile
500 gr kalvfile

Tryffelsås
2 Schalottenlökar
1 morot
1,5 msk vetemjöl
2 dl köttbuljong
1 dl rödvin
Lite socker
1 tsk tryffelolja
0,5 tsk vitpeppar
2 msk smör

Bönknyten
4 skivor bacon
200 gr gröna bönor

Bearnaisesås finns recept på här på denna blogg.

Gör så här:

Börja med tryffelsåsen. Skala och tärna både morot och scharlottenlöken. Bryn det i smöret och tillsätt vitpeppar. Häll i både vin och köttbuljong och låt sjuda ett par minuter. Smaka av med salt och kanske lite socker. Sila och smaka av med tryffeloljan.

Bönknyten. Börja med att koka bönorna några minuter. Ta av och kyl i lite kallt vatten. Dela upp i fyra delar. Rulla en baconskiva runt varje knyte, och stek sedan i smör i några minuter, tills det blir lite brynt.

Stek köttet några minuter på varje sida. Servera med en bit av varje på resp tallrik. En sås av varje, välj vilken till vad. Har du en bit tryffel hemma kan du alltid toppa. Och så bönknyten till det.

Om du är riktigt smart gör du den själv. Då får du pengar över och kan välja Casinospel på casinosidan.com . Då kan du välja även roulette eller något annat av alla de spel som finns att välja mellan. Spelar du Black Jack kommer du dessutom att tänka på den alldeles lysande rätten du tidigare har lagat och njutit till. Kanske inte så bra då du i Black Jack måste kunna räkna.

Lycka till