Filmjölkslimpa

Denna filmjölkslimpa blev riktigt lyckad. Följande ingredienser använde jag:
5 dl filmjölk
1 dl mörk sirap
1 dl russin
1 dl vetekross
1 dl rågkross
2 dl havregryn
3 dl grovt rågmjöl
3 dl vetemjöl
2 tsk salt
2 tsk bakpulver
2 tsk bikarbonat
2 tsk brödkryddor
2 tsk pommeransskal

Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader. Häll upp filmjölken och sirapen i en bunke, eller ännu hellre i en matberedare. Blanda övriga torra ingredienser i en bunke. Rör ner allt i filmjölksblandningen.

När du blandat allt ordentligt tar du upp degen och lägger på ett väl mjölat bakbord. Slå samman till en limpa. Jag la denna i en bakform, 1,5 liters. Du kan säkert slå limpan och lägga den direkt på plåten. Jag är dock lite osäker på om limpan stiger som den ska.

Oavsett metod, innan du sätter limpan i ugnen, stryk på vatten på limpan. Då får du lite bättre skorpa. Baka i 200 grader i ca 45 minuter.

När den är färdig, låt den svalna på ett galler. Njut sedan av limpan med lite gott pålägg.

20130223-165523.jpg