Fisksoppa med saffran

Jag blev lite sugen på fisksoppa – så det fick det bli. En väldans massa ingredienser men den blev sagolikt god.

För 4 portioner behövs:

300 gr torsk (eller annan vit fisk)

300 gr lax

150 gr skalade räkor

1/2 purjolök

1 eller 2 vitlöksklyftor

2 dl vatten

2,5 dl vitt vin

2,5 dl matlagningsgrädde

1 dl creme fraiche

1 pkt saffran

Ca 3 msk fiskfond

Salt, svartpeppar, timjan och basilika

Börja med att skära fisken i bitar. Strimla purjolöken, finhacka vitlök och fräs i smör. Tillsätt salt, kryddor, vatten, vin, grädde och creme fraiche och sjud i ca 10 minuter.

Lägg i fisken och koka upp. Sjud sedan tills fisken är färdig. Tillsätt räkorna.

Servera med ditt favoritbröd. Jag valde ett gott knäckebröd.