Fläskkarré – Rapsgris

Svensk Rapsgris

Jag vet inte om det är inbillning eller om det är verklighet. men nog tycker jag att en Rapsgris smakar bättre än en vanlig svensk gris. Låt vara vad det vill med det. jag föredrar ett köttstycke ur en Rapsgris i stället för en vanlig, ja om jag nu hittar det. I min vanliga butik, så brukar det finnas. Och då är jag snabb. Den här rätten en söndags stek, har jag jag säkert haft recept på tidigare. Men det kommer här igen.

Du behöver de här ingredienserna till fyra – fem personer

ca ett kilo fläskkarré av rapsgris
smör
salt och peppar

Gör så här

Fram med gjutjärnsgrytan och på spisen. lägg i en rejäl klick med smör. När det tystnat bryner du köttet runt om. Så lägger du det i botten och fyller på med fyra – fem deciliter vatten. Sänk värmen och sätt på locket. låt det puttra i två timmer eller så. Kolla med ojämna mellanrum så att det inte kokar torrt. Plocka sedan upp köttet och låt det vila i tio minuter innan du skär upp det. Under tiden kan du reda av vätskan så att det blir en god sås.

Servering

Servera med kokt potatis, lingon, vinbärsgelé och minimorötter. Ja så har du söndagssteken hemma.

Fläskkarré Hel

Fläskkarré Hel