Fönster i Uterum

När jag idag öppnade ögonen och tittade ut möttes jag av vintern i den bemärkelsen att det var snö. Jag var tvungen att gnugga mig i ögonen och titta en gång till. Ja, det var förbaske mig snö. Inte någon lite flinga utan en decimeter. Tillräckligt mycket för att jag skulle behöva dra på mig kläder och hämta snöskyffeln. Ja jag hade gjort det. Men nu är det söndag, så då tar jag den lata vägen, jag väntar och hoppas snön smälter. Man får tänka på hjärtat…

Men jag km att tänka på en annan sak. Tänk om jag nu hade haft vår altan inglasad. Då skulle jag kunna åta mig jobbet att skotta. Och i stället för hjärtattacken, så skulle jag naturligtvis sätta mig på den inglasade altanen och jobba i så motta att jag tittade på när snön smälte. Det tycker jag känns som en lagom kraftig uppgift, så här en söndagsförmiddag.

Det finns givetvis många olika tillverkare av uterum. Kronfönster är ett av de större. Smyg dit och se vilket fint utbud dom har. Gör sedan som jag, bestäm dig för ett uterum. Beställ sedan, och så slipper du höra gnället på att vi verkligen behöver ett uterum. I stället gör du slag i saken. Du tar ed dig din kaffekopp, tänder upp uterummet och slår dig ner på en stol eller fåtölj. Gärna i morgonrocken. Sedan sitter du där och njuter av det vackra snöfallet. Du njuter av att snön smälter och du behöver inte lyfta ett finger. Drömmar är till för att förverkligas.

Ja, jag har två drömmar. Det ena ska jag fixa till, uterummet. Den andra, den automatiska snösmältningen, den får jag inte uppleva, ja i vart fall inte idag. Det är minus fem grader och ganska hård blåst. Det känns som om snön ska ligga kvar länge.