Förrätten räkmix

En liten lördagsmix

Ja, eller vad vi nu ska kalla den. Åter är det kära hustrun som har stått vi spisen och mixtrat ihop denna delikatess. Hon använde danskt rågbröd som bas. Jag antar att du kan ta det som du gillar. Blanda bara ihop ingredienserna ordentligt, så ska du se att detta fyller din munhåla med de allra njutbaraste smakerna. Förgyll gärna tillvaron med ett lätt vin, sedan är dagen räddad.

Lördagsmix, så perfekt.

Lördagsmix, så perfekt.

Ingredienser till två personer

  • Räkor efter behag
  • 1 dl majonnäs
  • 0,5 dl Crème Fraiche
  • 1 gul lök
  • 2 ägg
  • 2 klyftor vitlök
  • 2 msk dill
  • Mörkt bröd
  • Salladsblad

Gör så här:

Koka äggen hårda. Hacka löken. Blanda majonnäsen och crème fraiche. Blanda i den hackade löken och pressa i vitlöksklyftorna. Hacka de hårdkokta äggen och blanda i. Sist blandar du i dillen. Låt detta stå minst trettio minuter, så mognar smakerna och blandas med varandra. Upplevelsen blir än högre, och njutningen blir ännu bättre. Smakerna fyller munnen på ett förträffligt sätt.

Montera så här:

Lägg en skiva mörkt bröd i brotten. Lägg sedan ett salladsblad och fyll på med blandningen. Toppa med behagligt mycket räkor.

Det behöver egentligen inte vara Lördag för att du ska ordna denna. Det kan vara en helt vanlig onsdag, eller varför inte chocka omgivningen lite och lägga in den som en förrätt på en måndag? Tar du torsdagen, då kan det kanske bli lite galen blandning, och du är traditionell, den med ärtsoppan och pannkakor. Fast varför inte? Det värsta som kan hända är att det skär sig. Bjuder du dessutom på ett svagt rosévin, ja då kan jag nog lova dig att du har skapat en katastrof. Ta det säkra före det osäkra, till helgen då du har en god kött eller fisk som huvudrätt, då passar den här alldeles utmärkt.

Smaklig måltid.