Mumin muggar Här finns ett urval av alla dess vackra muninmuggar som finns. Du klickar på bilden, så kommer du till vår sponsor, Cervera. Där kan du beställa ditt alldeles egna exemplar den och alla andra vackra muggar. muggen.
Gjutjärnspanna är en dröm för mångaHar du en gjutjärnspanna i kastrullskåpet? Då kan du vara lycklig. Det finns så mycket du kan använda den till, här är några exempel.Baka med en gjutjärnspannaBlanda degen enligt detta recept. Lös upp 10 gram jäst och en tesked honung i 6 del vatten. Tillsätt 450 gram vetemjöl och 200 gram Fullkornsmjöl eller rågmjöl, samt - Fortsätt läsa...
Som jag skrev förra fredagen, så kan du använda Crêpes till det mesta. Detta recept handlar om varianter på förrätten där dina goda Crêps ligger till grund. Minns du inte hur grundreceptet var, ja kolla då på mitt grundrecept på Crêps som jag skapade förra fredagen. Perfekt till det mesta. Sedan gäller det bara att fylla med trevliga godsaker. Här får du lite förslag:
Laxfyllning
Ingredienser till laxfyllning av Crêpes – fyra portioner
250 gr Philadelphiaost
200 gr gravad lax
50 gr rödlök
Dill
citron
salt och peppar
Gör så här
Är det skinn på laxen, ta bort det. Sedan hackar du laxen i små fina bitar. Skala och hacka rödlöken. Blir det lite mer än 50 gram, så gör det inte så mycket. Rödlöken piggar upp smaken. Ta fram en skål och blanda Philadelphiaosten, laxen och rödlök. Lägg i lagom med hackad dill och krydda med citronsaft, salt och peppar.
Ta fram dina färdigstekta Crêpes och lägg ut dom. Dela fyllningen mellan crêpesen. Det räcker till åtta crêpes. Rulla ihop och servera. Toppa gärna med lite klippt dill.
Ostfyllning
Ingredienser till ostfyllda Crêpes
50 gr Saint Agur
1 dl majonnäs
1,5 dl gräddfil
50 gr rödlök (eller mera)
dill
salt och peppar
Gör så här
Börja med att blanda majonnäs och gräddfil. Mosa Saint Agur-osten och blanda i den. Det kan vara lite svårt att få en slät massa av denna ost, men gör så gptt du kan. Sist blandar du i rödlöken och klippt dill efter behag. Salta och peppra så att du uppnår den smak du vill ha.
Plocka fram åtta stekta Crêpes och lägg ut. Fördela din goda smet lika på Crêpesen. Rulla ihop och lägg två och två på en lite assiett. Du kan gärna klippa lite dill över anrättningen. Servera med ett gott vin, eller kanske en kall öl.
Middagen är inledd. Nästa fredag kommer det några recept på Crêpes som varmrätt. Har du gjort dessa förrätter idag, så vill du ju inte vänta. Ta då fram grillen, så ordnar det sig säkert på bästa sättet där.
Smaklig måltid.