Fyllda paprikor

Fylld Paprika

När inhandling ska ske, så ska det finnas ett klart mål om vad som ska handlas. Det fanns inte idag. Gled in på ICA MAXI med i princip ett kort och ett mål om att komma ut med en vardagsmåltid till mig och kära hustrun.

Pasta med kasslergryta blev bra. Hämtade kassler, bacon, lök och yoghurt. Sedan kom jag på att vi åt färsk pasta i går och till lunch idag. Detta kom jag på just framför en stapel av gul paprika till extrapris. Så i med fyra paprikor.

Väl hemma blev det att stek en lök lita lagom, steka bacon lite lagom och så även med kasslern. I det här läget slår jag samman allt och lägger i yoghurten och kryddar med en god fond. Så icke idag. Skar av toppen på paprikorna. Fyllde med löken, bacon och kassler. Toppade sedan med yoghurten. En eldfast form och in i ugnen på 225 grader i drygt 20 minuter. Det blev helt OK. Avsluta med några varv med pepparkvarnen. Ska jag vara riktigt ärlig så hade smaken höjts ytterligare om jag hade serverat med ris. Det får bli nästa gång.

Ingredienser 4 port
4 paprikor
1 pkt bacon
1 gul lök
150 gr kassler (eller kyckling)
Yoghurt (Jag hade turkisk idag)