Gaspacho kall

Här är en riktig höjdare, igen. Det är Birgitta som har skapt denna kalla Gaspacho. Enkel att göra och resultatet blir väldigt gott.

Du behöver följande ingredienser till fyra personer

  • 250 gr körsbärstomater
  • 1 gul paprika
  • 0,5 gurka
  • 4 dl kall grönsaksbuljong
  • 2 tsk vitvinsvinäger
  • 0,5 grön paprika
  • 4 vitlöksklyftor
  • 3 schalottenlökar
  • 2 dl Crème Fraiche

Gör så här

Börja med att skära den gula paprikan (Kärna ur den först) schalottenlöken och två vitlöksklyftor i mindre bitar. Grovhacka tomaterna. Skär halva biten av gurkan i mindre bitar (Den andra halvan har du till garnering). Lägg i allt samman i grönsaksbuljongen. Ta fram din stavmix och mixa allt, så att du får en jämn soppa. Smaksätt med vinäger, salt och peppar.Skär den gröna paprikan i bitar och garnera med den och den skivade gurkan.
Blanda samma Crème Fraiche med de två pressade eller hackade vitlöksklyftorna.

Servera

Häll upp Gaspachon i dina fina soppskålar. Garnera med paprika, gurka och en klicka av din vitlöksbaserade Crème Fraiche. Servera gärna med ett varmt vitlöksbröd.

Gaspacho Gul

Gaspacho Gul