Glögg för alla

Snart är det skyltsöndag och då brukar jag hälla upp årets första glögg. Jag brukar prova olika sorter, ibland blir det lysande, ibland går det illa… I år blir det tyvärr igen egen. Tiden har på något sätt bara sprungit ifrån.

På GöteborgsPostens hemsida hittade jag ett trevligt recept. Det ska jag spara och ta fram nästa år. Glöggen är gjord på svagdricka och har några naturliga smaktillsatser samt jäst. Hoppas bara att den inte blir för stark.

En klassisk snabbvariant har följande ingredienser:
5 dl vin
2 dl portvin
0,5 del rom
2 dl russin

Gör så här:
Blanda och låt stå i 10 dagar. Sila av russinen. Värm och servera med nya russin och mandel. Har du de gamla russinen i julbaket blir det extra gott. Det är ju då man plockar russinen ur kakan. Ja, jag vet inte om begreppet kommer därifrån, men det kan kanske vara så…

Stressa nu inte inför Julen…