Glöggtider

Nu är det snart den första advent. Lite drygt en vecka kvar. Det vill säga, alldeles perfekt att sätta glöggen. Trots att jag befinner mig långt från julstämning, så fixar jag naturligtvis ett recept.

Ingredienser:
En liten flaska konjak (ca 40 cl)
En flaska rött vin med karaktär
15 – 20 kryddnejlikor
3 kanelstänger
2 dl socker, gärna rörsocker
1 tsk vaniljsocker
1 msk kardemumma
1 msk pommeransskal

Gör så här: Blanda samman allt i en skål. Sätt över ett lock och låt stå. Varannan dag tar du av locket, luktar och smakar, kompenserar med den krydda du tycker saknas. På första advent häller du i lagom mängd i en kastrull, värmer till ca 70 grader. Servera med skalad mandel och russin. Du blir garanterat kalasets medelpunkt, då alla dina gäster vill ha reda på hemligheten.

Lycka till.

PS, Jag befinner mig på Azorerna, sol och 22 grader varmt. Hinner hem till första advent… DS