Gotländsk Saffranspannkaka

 

Saffranspannkaka

Gotländsk saffranspannkaka.

Ingredienser, ca 20 personer

4 dl grötris

8 dl vatten

2 msk smör

kanel stång

1,2 liter mjölk

2 dl socker

1 gr saffran

100 gr mandelspån

8 ägg


Börja med att koka riset. Jag börjar med vatten, riset, och smör. In i mikron i 10 minuter på max. Sedan fyller jag på med mjölken och kanel stången och kör det i mikron 2 * 15 minuter. I pausen rör jag om. När det är färdigt ta ut det och låt det svalna en stund, kanske en timme. Därefter rör du i resten, dvs socker, saffran, mandelspån och ägg. När det är en jämn smet, i en långpanna och så in i ugnen, som du har på 175 grader. Det tar knappt en timme innan det är klart.


Servera med Salmbärssylt och lite vispgrädde.