Grillbricka a la Sukosan

I går var vi ute och gick i Sukosan, Kroatien. Hittade en liten fin restaurang och beställde in en grillbricka. Ja, du ser på bilden vad vi fick. Jag är inte helt säker, men det kändes som att det kom lite från det mesta. Fläsk, nöt, lamm, fågel, fisk. Jag kan lova dig att det var riktigt gott. Fast jag kan ibland känna, när vi beställer in grillrätter, att det är mycket fett. Här, till exempel, kunde man inte välja något annat än pommes. Och det gick inte att få in någon som helst typ av sås. Så det blir lite torrt. Jag skulle tro att man skulle tjäna ganska mycket på att lära sig laga såser, och erbjuda något annat till än pommes. En väl kokt potatis är aldrig fel. Men det är mina önskemål. När man är på besök, ja då får man nog vackert ta seden dit man kommer. I annat fall blir man utan mat, och det vill jag verkligen inte. Jag får helt enkelt vara utan sås.

Jag undrar i och för sig vad som skulle hända om jag hade med mig en liten skål med sås. Till detta skulle jag mycket väl kunna tänka mig en pepparsås. Tänk dig följande scenario: Du bor på hotell. I din resepackning ligger det en platta, en kastrull och lite ingredienser till olika såser. Innan du går på stan bestämmer du dig för vad du ska äta. Du plockar fram din kokplatta och kastrull. Så vispar du till såsen exakt så som du vill ha den. Häller den i en plastpåse och så travar du iväg på stan. Väl framme vid lämplig restaurang beställer du in din mat. Ja den som passar till din sås. När maten väl är inne, så tar du upp din plastpåse och häller på såsen. De vore väl perfekt. Då vet restaurangen att du vill ha sås, och kanske fixar det till nästa gång, och du får som du vill.

Grillbrika i Sukosan, Kroatien

Grillbrika i Sukosan, Kroatien