Mumin muggar Här finns ett urval av alla dess vackra muninmuggar som finns. Du klickar på bilden, så kommer du till vår sponsor, Cervera. Där kan du beställa ditt alldeles egna exemplar den och alla andra vackra muggar. muggen.
Gjutjärnspanna är en dröm för mångaHar du en gjutjärnspanna i kastrullskåpet? Då kan du vara lycklig. Det finns så mycket du kan använda den till, här är några exempel.Baka med en gjutjärnspannaBlanda degen enligt detta recept. Lös upp 10 gram jäst och en tesked honung i 6 del vatten. Tillsätt 450 gram vetemjöl och 200 gram Fullkornsmjöl eller rågmjöl, samt - Fortsätt läsa...
Jaha, denna dressing blev något alldeles extra. Tillsammans med hamburgaren, så kan det definitivt placeras på listan över bästa hamburgare. Du som har hängt med på denna blogg har säkert listat ut receptet på hamburgaren redan. Det är kanske lite förändringar. men det hela toppas av dressingen, magnifik om du frågar mig.
Du behöver följande ingredienser till fyra personer
Till Hamburgaren:
500 gr köttfärs. Jag valde en blandfärs 70/30. Men du kan mycket väl ta enbart nötfärs.
2 ägg
smör till stekning
salt och peppar
Till dressingen:
1 dl majonnäs
2 msk smörgåsgurka
1 msk vitvinsvinäger
1 msk dijonsenap
1 tsk dragon
1 tsk paprikapulver
Bröd
Tillbehör
Gör så här
Börja med dressingen. Den kan du gärna göra i ordning några timmar innan du ska använda den. Vinäger behöver sätta sig lite över allt. Börja med att hacka gurkan i små små bitar. Häll upp majonnäsen i en skål och fyll på med gurkan. Sedan häller du i vitvinsvinägern, senapen och kryddorna. Blanda allt väl och smaka av. Troligtvis gillar du den redan nu. Men skulle så icke vara fallet, ja då får du krydda upp den efter dina önskemål.
Hamburgaren ordnar du genom att blanda i äggen i färsen samt krydda upp det efter din smak. Sätt stekpannan på en ganska hög värme. Lägg i smöret och låt det tystna. Dela upp färsen i fyra delar. Platta ut och stek tills de är genomstekta. Är du på riktigt gott humör, ja då lägger du på en ostskiva när det är några minuter kvar.
Jag använder ibland rostat bröd i stället för hamburgerbröd. Mest för att skapa variation, men jag börjar gilla den här lösningar. I det här fallet rostade jag en brödskiva och la i botten. Sedan ett lager med dressing. Därefter hamburgare. Så toppade jag med lite tillbehör som jag tycker om. Hackad gurka, skivad lök och så lite vanlig senap. Denna rätt bör då ätas med kniv och gaffel, till skillnad mot den där man har hamburgerbröd. Du avgöra.
Jag drack vanligt kolsyrat vatten till denna delikatess.