Helgrillad fläskfilé

Helgrillat – igår fläskfilé

Jag kan inte hjälpa det, men i dessa tider, och när värmen är så god som den är, då är grillen vårt främsta redskap i matlagningen. Har man då som jag, fyllt på frysen med lite godsaker, ja då är det lätt att det blir lite lyx även på vardagar. Här är en fläskfilé, som blir alldeles underbar på grillen. Den är enkel, och behöver knappast någon passning. Rubba i lite kryddor, det är viktigast. Sedan har du en lyxig måltid.

Till fyra personer behöver du dessa ingredienser

1 hel fläskfilé
lite av salt, peppar, paprika, dragon och timjan.

Gör så här

Plocka fram fläskfilén och putsa den lite. Blanda kryddorna. De ska räcka till att ha på hela fläskfilén. Jag brukar dela på fläskfilén så att det blir två bitar. Låt gärna fläskfilén stå någon halvtimme eller så, innan du lägger den på grillen. Väl på grillen brukar jag lägga den så att det blir indirekt grillning. Och vända på den ett antal gånger. Har du en termometer så vet du att den är klar vid ca 70 graders innertemperatur. I annat fall kan du känna på fläskfilén. Känns den lite fast, så är den klar. Ta upp den och låt den ligga i fem – tio minuter innan du skivar upp den.

Servering


Jag har inte tagit med något att servera till din goda fläskfilé. På bilden ser du grillad potatis, något som givetvis blir väldigt enkelt. Du grillar potatisen tillsammans med fläskfilén. Om du grillar potatisen, lägg i några skivade gula lökar. En Bearnaisesås piggar alltid upp. Det finns inget som hindrar att du plockar fram en kraftig rödvinssås. men då ska du nog ändra vinet från normala vita till ett lättare rött. Du kan givetvis välja andra trevliga tillbehör, det är ju du/ni som ska äta och ni har möjlighet att välja.
Fläskfilé med grillad potatis

Fläskfilé med grillad potatis