Mumin muggar Här finns ett urval av alla dess vackra muninmuggar som finns. Du klickar på bilden, så kommer du till vår sponsor, Cervera. Där kan du beställa ditt alldeles egna exemplar den och alla andra vackra muggar. muggen.
Gjutjärnspanna är en dröm för mångaHar du en gjutjärnspanna i kastrullskåpet? Då kan du vara lycklig. Det finns så mycket du kan använda den till, här är några exempel.Baka med en gjutjärnspannaBlanda degen enligt detta recept. Lös upp 10 gram jäst och en tesked honung i 6 del vatten. Tillsätt 450 gram vetemjöl och 200 gram Fullkornsmjöl eller rågmjöl, samt - Fortsätt läsa...
Jag kan inte hjälpa det, men i dessa tider, och när värmen är så god som den är, då är grillen vårt främsta redskap i matlagningen. Har man då som jag, fyllt på frysen med lite godsaker, ja då är det lätt att det blir lite lyx även på vardagar. Här är en fläskfilé, som blir alldeles underbar på grillen. Den är enkel, och behöver knappast någon passning. Rubba i lite kryddor, det är viktigast. Sedan har du en lyxig måltid.
Till fyra personer behöver du dessa ingredienser
1 hel fläskfilé
lite av salt, peppar, paprika, dragon och timjan.
Gör så här
Plocka fram fläskfilén och putsa den lite. Blanda kryddorna. De ska räcka till att ha på hela fläskfilén. Jag brukar dela på fläskfilén så att det blir två bitar. Låt gärna fläskfilén stå någon halvtimme eller så, innan du lägger den på grillen. Väl på grillen brukar jag lägga den så att det blir indirekt grillning. Och vända på den ett antal gånger. Har du en termometer så vet du att den är klar vid ca 70 graders innertemperatur. I annat fall kan du känna på fläskfilén. Känns den lite fast, så är den klar. Ta upp den och låt den ligga i fem – tio minuter innan du skivar upp den.
Servering
Jag har inte tagit med något att servera till din goda fläskfilé. På bilden ser du grillad potatis, något som givetvis blir väldigt enkelt. Du grillar potatisen tillsammans med fläskfilén. Om du grillar potatisen, lägg i några skivade gula lökar. En Bearnaisesås piggar alltid upp. Det finns inget som hindrar att du plockar fram en kraftig rödvinssås. men då ska du nog ändra vinet från normala vita till ett lättare rött. Du kan givetvis välja andra trevliga tillbehör, det är ju du/ni som ska äta och ni har möjlighet att välja.