Mumin muggar Här finns ett urval av alla dess vackra muninmuggar som finns. Du klickar på bilden, så kommer du till vår sponsor, Cervera. Där kan du beställa ditt alldeles egna exemplar den och alla andra vackra muggar. muggen.
Gjutjärnspanna är en dröm för mångaHar du en gjutjärnspanna i kastrullskåpet? Då kan du vara lycklig. Det finns så mycket du kan använda den till, här är några exempel.Baka med en gjutjärnspannaBlanda degen enligt detta recept. Lös upp 10 gram jäst och en tesked honung i 6 del vatten. Tillsätt 450 gram vetemjöl och 200 gram Fullkornsmjöl eller rågmjöl, samt - Fortsätt läsa...
Jag har på senare tid skrivit en del om vad jag åt när jag var yngre. En stekt brödskiva med något gottis på, ja det var vad jag ibland ställde på bordet. Nyttigt, kanske inte alla dagar. Men på den tiden, 1970-talets mitt, då var det inte så noga. Syftet med mat var att ta bort hungern. Om det sedan var trevliga friterade munkar eller en djupt kost-beräknad sallad, ja det spelade mindre roll. Syftet uppnåddes. Denna hamburgare tillhör nog bland de nyttigare som jag fixade. Mitt minne sviker mig, man jag skulle bli överraskad om jag ordnade hamburgaren själv. Skulle tro att jag köpte färdiga i butiken. När jag gör den idag, ja då blir det egengjorda hamburgare.
Du behöver följande ingredienser till sex hamburgare
600 gr nötfärs
2 ägg
Salt och peppar
Dressing av yppersta klass
1 dl majonäs
1 dl Créme Fraiche
Krydda med dina favoritkryddor, Paprika, Chili, dragon, Timjan och vad du nu har i skåpet.
Övrigt till hamburgaren
Smakstark ost
Gurka alt Bostongurka
Lök
Vitt formbröd
Smör till stekning
Gör så här
Börja med att blanda i äggen i köttfärsen. Kryddan upp den med salt och peppar till en önskad smak. Forma sex biffar och stek på lite drygt medelvärme tills de är genomstekta. Lägg upp på ett fat.
Blanda dressingen och krydda den efter smak.
Har du nu fem vänner som sitter och väntar på var sin hamburgare, ja då tar du resten av ingredienserna och fortsätter. Annars tar du bara så många som går åt för stunden. Resten i kylen om du ska använde det inom några dagar. Vid längre förvaring, lägg hamburgarna i frysen.
För varje hamburgare. Stek en skiva formbröd i smör så att den blir rostbrun på båda sidor. Det går åt en del smör. Tycker du det blir för mycket, rosta brödet i en brödrost. Lägg den färdiga skiva på et tallrik. Bre på av dressing och lägg hamburgaren ovanpå. Fyll på med godsaker i form av ost, lök, gurka eller vad du föredrar. Senap och Ketchup föredrar många.
Njut av din fina hamburgare.
Hemmagjord stekt smörgås med hamburgare dressing och annat godis