Mumin muggar Här finns ett urval av alla dess vackra muninmuggar som finns. Du klickar på bilden, så kommer du till vår sponsor, Cervera. Där kan du beställa ditt alldeles egna exemplar den och alla andra vackra muggar. muggen.
Gjutjärnspanna är en dröm för mångaHar du en gjutjärnspanna i kastrullskåpet? Då kan du vara lycklig. Det finns så mycket du kan använda den till, här är några exempel.Baka med en gjutjärnspannaBlanda degen enligt detta recept. Lös upp 10 gram jäst och en tesked honung i 6 del vatten. Tillsätt 450 gram vetemjöl och 200 gram Fullkornsmjöl eller rågmjöl, samt - Fortsätt läsa...
I Sveriges mästerkock huserar just nu bland annat Paul. Han har ju lite tankar om mycket. I veckan höll han på att åka ur, trots att de var i Japan och han ansåg sig bäst. Jag gillar honom, och hoppas att han går långt, ja till och med vinner det hela. När han sökte till programmet visade han hur man gjorde Pommes Frites. Jag gillar detta, så jag tänkte att det måste jag prova. Tiden gick och det var först i veckan som jag ordnade till det hela. Trots att jag inte följde hans instruktioner helt och hållet, så blev det ett alldeles underbart resultat.
Du behöver följande ingredienser till fyra personer
8 stora potatisar av mjölig sort
Frityrolja
salt
Gör så här:
Börja med att skala potatisen. Sedan skär du så att du får stavar. Lägg allt i kallt vatten och ställ gärna in det i kylen en timme eller två.
Koka potatisen i åtta – tio minuter. Den ska vara lite halvkokt, inget genomkokt.
Har du en fritös, använder du den. Annars kan du använda en kastrull. men var då försiktigt och ha ett lock till hands. Ifall oljan blir för varm och börjar brinna, ja då lägger du bara locket på.
Hetta upp oljan till cirka 160 grader. Kan du inte se värmen, lägg i en liten potatisbit och se om det börjar fritera. Då är värmen helt OK. Då lägger du i så att frityroljan täcker alla potatisar. Rör om lite då och då. Varje omgång tar omkring 5 – 8 minuter att fritera. Det är färdigt då potatisen börjar bli lätt gyllenbruna.
Ta ur potatisen och lägg den på hushållspapper och låt den rinna av. Vill du nu vara riktigt seriös, ja då friterar du den ytterligare en halvminut, strax innan serveringen, mest för att ge den värme. Innan servering saltar du lite lätt.
Nu har du krispiga och riktigt goda Pommes Frites. Jag tycker dessa smakar betydligt bättre än de köpta.