Förberedelsetid | 10 minuter |
Tillagningstid | 5 minuter |
Passiv tid | 2 minuter |
Portioner |
personer
|
- 1 burk Konserverade päron
- 1 kartong After Eight, mintsmak
- 5 dl After Eight, mintsmak
- 2 msk florsocker
Ingredienser
|
|
- Gör så här: Börja med att sätta ugnen på minst 225 grader, kanske 250 grader om du har en kall ugn. Lägg päronen med den runda sidan uppåt i en ugnsfast form. Lägg en After Eightplatta på päronkullen.
Ställ allt i ugnen i kanske fem minuter, chokladen ska smälta. Plocka ut och lägg en halva på varje serveringsfat. Toppa med en klick vispad grädde, och är du nu på riktigt humör, lägg ett blad mynta på varje gräddklick. Myntan brukar bli kvar på fatet. Servera detta nu när det ännu är varmt.
Jag lovar att har du gäster, som upplevde 1960 och 70-talen, så har ni garanterat ett trevligt samtalsämne, det fanns många varianter på denna lyxiga dessert. Och så kommer ni säkert på en massa andra goda tidstypiska rätter. Många serverade med vaniljglass, och det fanns de som ställde överblivna chokladbitar på bordet, så att man fick ta någon bit extra av den ljuvliga mintchokladen, då var det kalas vill jag lova. Var det en riktig höjdare, så ställde mor även skålen med vispgrädde på bordet för allmän åtgång. Kalas a la 1960-tal en helt vanlig söndag. Det var tider det.