Silltårta

Vad kan pigga upp julbordet, påskbordet eller varför inte midsommarfesten bättre än en silltårta. Här har du det bästa receptet. Håll till godo.

Silltårta
Passar till alla högtider.
Skriv ut recept
Silltårta
Silltårta
Kök Svenskt
Förberedelsetid 10 minuter
Tillagningstid 35 minuter
Passiv tid 4 timmar
Portioner
personer
Ingredienser
Botten
Fyllning
Garnering
Kök Svenskt
Förberedelsetid 10 minuter
Tillagningstid 35 minuter
Passiv tid 4 timmar
Portioner
personer
Ingredienser
Botten
Fyllning
Garnering
Silltårta
Instruktioner
  1. Börja med att smula kavringen i en matberedare. Tillsätt smält smör och blanda detta väl. Ta fram din bästa form, 24 centimeter i diameter. Tryck ut smulorna i formen och ställ det hela i kylen i 30 minuter.
  2. Fixa till gelatinbladen genom att låta de ligga i kallt vatten i fem minuter. Låt sillen rinna av väl, och spara spadet. Hacka sillen i ganska små bitar
  3. Skala och hacka rödlöken fint. Blanda med kesella, gräddfil, sill och dill. Ta upp gelantinbladen och smält dessa på svag värme.
  4. Rör ner gelantinblanden i sillröran. Smaka av med sillspaden. Sedan häller du allt i formen med din kavrng. In i kylen i minst fyra timmar.
  5. När det stelnat tar du bort formen och garnerar tårtan med skivade rädisor och gräslök. Sedan försöker du låta tårtan stå tills den ska serveras på aktuellt festbord. Lycka till