Vad kan pigga upp julbordet, påskbordet eller varför inte midsommarfesten bättre än en silltårta. Här har du det bästa receptet. Håll till godo.


Förberedelsetid | 10 minuter |
Tillagningstid | 35 minuter |
Passiv tid | 4 timmar |
Portioner |
personer
|
Ingredienser
Fyllning
- 4 stycken gelatinblad
- 2 burkar hel matjesill Ska vara avrunnen, spara spadet.
- 0,5 stycken rödlök
- 3 deciliter rödlök
- 250 gram kesella
- 1 deciliter hackad dill
Garnering
- 10 stycken rädisor
- 2 msk hackad gräslök
Ingredienser
Fyllning
Garnering
|
![]() |
Instruktioner
- Börja med att smula kavringen i en matberedare. Tillsätt smält smör och blanda detta väl. Ta fram din bästa form, 24 centimeter i diameter. Tryck ut smulorna i formen och ställ det hela i kylen i 30 minuter.
- Fixa till gelatinbladen genom att låta de ligga i kallt vatten i fem minuter. Låt sillen rinna av väl, och spara spadet. Hacka sillen i ganska små bitar
- Skala och hacka rödlöken fint. Blanda med kesella, gräddfil, sill och dill. Ta upp gelantinbladen och smält dessa på svag värme.
- Rör ner gelantinblanden i sillröran. Smaka av med sillspaden. Sedan häller du allt i formen med din kavrng. In i kylen i minst fyra timmar.
- När det stelnat tar du bort formen och garnerar tårtan med skivade rädisor och gräslök. Sedan försöker du låta tårtan stå tills den ska serveras på aktuellt festbord. Lycka till