Frasig Rabarberkaka

Skriv ut recept
Rabarberkaka, en frasig och vacker.
En frasig Rabarberkaka. Kanske lite uppiggaden så här i Coronatider.
Frasig Rabarberkaka
Förberedelsetid 20 minuter
Tillagningstid 60 minuter
Portioner
bitar
Ingredienser
Smeten
Rabarberfyllning
Förberedelsetid 20 minuter
Tillagningstid 60 minuter
Portioner
bitar
Ingredienser
Smeten
Rabarberfyllning
Frasig Rabarberkaka
Instruktioner
  1. Gör så här: Börja med att sätta ugnen på 150 grader. Vispa strösocker och ägg ordentligt så att det blir en pösig och vacker smet. Värm på smöret och häll det sakta i smeten under vispning. Blanda i en ny skål vetemjöl, vaniljsocker och bakpulver. Vänd ner detta i smeten. Ta fram din bästa form, omkring 24 centimeter, och bröa den. Häll i smeten och låt den bli jämt fördelad.
  2. Rabarbern. Har du, som jag dina sommarplockade rabarber i frysen, då är det enkelt. Plocka fram cirka 200 gram. Häll över lite socker och Maizena. Blanda väl och fördela det sedan över smeten.
  3. Toppning: Ta fram en liten stekpanna. Lägg i smöret och låt det smälta på medelvärme värme. Häll i havregrynen och rosta lite grann. Toppa med strösocker. Rör om, när det börjar ta lite färg, då plockar du av stekpannan och fördelar toppningen över din fina kaka.
Receptanteckningar

Så in i ugnen, låt den baka i omkring en timme. Känn av med en sticka. När den är klar tar du ut den och låter kakan svalna. Är du på riktigt bagarhumör så kan du garnera den med lite florsocker genom en te-sil, du vet, så som man garnerar semlor. Du serverar din fina Rabarberkaka med vaniljsås, eller vaniljglass eller vanlig vispad grädde.

Frasig Rabarberkaka

Här är kakan strax innan den ska in i ugnen.