Invigning av Ankarsrum

I går kom den äntligen hem till vårt kök, vår nya hjälpreda. En Ankarsrum av senaste modell. Fast årsmodellen gör inte så mycket på denna klassiker. jag har hört att vissa föregångare, ibland inköpta på 1930-talet, ännu är i full funktion. Så något av våra barnbarn kommer säkert att få ha vår fina maskin hemma hos sig, den dagen vi inte orkar använda den längre.

Men fram tills dess ska den användas flitigt. Recepten kommer jag givetvis att lägga ut här. Du kan använda andra köksmaskiner när du följer dessa recept, det bör gå bra. När jag använder vår, så kommer jag att skriva det under taggen Ankarsrum. Du följer bara den taggen, så hittar du alla dessa godsaker. Klickar du just nu, så får du bara upp detta inlägg. Men det kommer mera.

Vad ska jag börja med?

Mitt största problem är vad jag ska använda maskinen till först. Baka en god Ankarsrums-limpa, eller Gotlands-limpa. Eller ska det bli en tårta. Kanske stoppa lite korv, eller… Det går till och med att mala kaffe i den. Det blir en fundering över frukosten, då jag samtidigt ska ögna igenom manualen.

Vår nya Ankarsrum

Vår nya pärlgröna Ankarsrum