Janssons Frestelse

Till jul ska det finnas Janssons Frestelse. Jag tycker att den ska vara gräddig med ganska finfördelad potatis. Så fram med alla ingredienser och redskap och detta blev resultatet.

Ingredienser till ca 4 portioner

5 potatisar

1gul lök

Ca 3 dl grädde

1 burk ansjovis 125 gram

Ströbröd

Smör

Gör så här:

Skala potatisen och antingen skär den i tunna stavar eller så gör du som jag gjorde – river den grovt. Skala löken och skär i tunna skivor. Varva potatis, lök och ansjovis i en smord form, avsluta med ett lager potatis. Häll lite ansjovisspad över och därefter grädden. Strö på ströbröd och toppa med skivat smör. Grädda i mitten av ugnen i 225 grader i 60 minuter.

Njut denna klassiska rätt med t ex rödbetor eller varför inte rödbetssallad. Hemlagade köttbullar passar också väldigt bra till en gräddig Janssons Frestelse. Så prova er fram till det som passar er bäst.