Jordgubbar på nötbotten

Snart är de första jordgubbarna klara. Jag såg i går på ICA MAXI att det fanns holländska, och de var goda. Å andra sidan kan det vara skojigt att göra en liten bakelse. Jag la denna på en hasselnötsbotten. En sådan kommer här. Du behöver följande ingredienser:

250 gram smör
250 gram mandelmassa
250 gram hasselnötter
6 ägg
1,5 dl vetemjöl

5 dl vispgrädde
ca 1 liter Jordgubbar

Gör så här:
Börja med att blanda ingredienserna till nötbotten. Smör, mandelmassa, hasselnötter, ägg och vetemjölet. Låt det gå ihop till en smidig smet. Har du platta bakformar med en diameter på sex – åtta centimeter hemma, ja fyll då dessa formar. Annars brer du ut smeten på en plåt. Cirka en centimeter tjock. In i ugnen på 160 – 170 grader i cirka 30 minuter. Du känner när den är fast. Ta ut och låt den svalna.

Har du bakat i formar, plocka ur dina bottnar. Har du bakat på plåt? Då tar du fram ett glas med samma mått som formarna. Eller du får givetvis välja vad du vill. Ställ glaset på bottnen och skär ut med en kniv. Trycker du, så blir det en kant. Inte så bra. Ställ på sval.

När bottnarna är svala, vispa upp grädde och spritsa upp en topp. Sedan skär du jordgubbarna i skivor och sätter på. Är jordgubbarna syrliga, pudra med lite florsocker. Mumsigt.

Jordgubbsbakelse

Jordgubbsbakelse