Julen är snart här. Ordna julköttbullar snabbt.

När jag skriver detta är det nära till julen, nio dagar för att vara exakt. Känner du stressen komma? Här är ett enkelt tips på hur du snabbt skaffar dig julstämning på dina köttbullar, som du ska ha på julbordet. Enkelt och snabbt, men förutsätter att du har vanliga hemmagjorda köttbullar i frysen. (Jag vill inte höra att du hämtar färdiga i butiken, det blir ingen sport då). Det här är nog första receptet där jag inte anger något mått. Du får själv välja.

Ingredienser till X antal personer.

Tillräckligt antal köttbullar så att det räcker åt alla kring julbordet.
smör
kryddpeppar
ingefära
kanel

Gör så här:

Sätt på stekpannan och lägg i smöret. Vänta tills det tystnat. Lägg i kryddorna och rör snabbt om. Lägg i köttbullar, så att det max täcker botten. Sänk värmen och låt köttbullarna ta del av dina goda kryddor i några minuter. När de är genomvarma plockar du upp och lägger köttbullarna på ett vackert fat.

Servering:

Servera på julbordet.

Tips:

Välj de kryddor som du gillar bäst. Mina kryddor är bra ett förslag. Du kan ju hälla i lite Glüevein eller kanske spetsa med någon liten centiliter glögg. De två senare tipsen har jag icke testat, så jag tar inte ansvar för detta. Jag lovar att jag ska prova och återkomma med tips.

God Jul