Julens goda äggsallad

Gillar du ägg och Crème Fraiche? Lägg därtill persilja, så har du en mycket god äggsallad att ställa på julbordet. Ja, nu är det visserligen dagen efter julafton och de allra flesta har säkert käkat julmiddag. Men du kan ju ställa dig den här ändå, lite nytt piggar alltid upp.

För fyra personer behöver du följande ingredienser:

  • 6 ägg
  • 2 – 3 dl Crème Fraiche
  • lite persilja
  • Salt och peppar

Gör så här

Börja med att koka äggen i sex minuter. Låt stå i vattnet i ytterligare någon minut. Häll sedan av vattnet och slå genast på kallt vatten. Låt det rinna. Ta upp första ägget och skala det. Förhoppningsvis har du nu sex perfekt kokta ägg. Skala alla. Dela på dom i lagom bitar. Salta och peppra. Slå över Crème Fraiche och slutligen stör du persilja över. Rör ihop och smaka av.

Servering

Ställ den på julbordet eller låt den vara en del av en förrätt. Jag skulle mycket väl kunna lägga en klick på ett rostat bröd och några räkor och ha som förrätt.

Julens goda Äggsallad

Julens goda Äggsallad