Korv med riktigt bröd-Inget för kalorijägare

Korv med riktigt bröd – OBS inget för kalorijägare

Det här är ett alldeles eget recept. och jag vill varna, det är absolut inget för kalorijägare eller för 5:2 människor att ha på fastedagen. Men det kan säkert pigga upp på någon måltid ibland. Så låt oss gå på denna underbara och ack så ”farliga” rätt.

Du behöver dessa ingredienser till en person

  • 3 långkorvar
  • 2 formfranskeskivor
  • minst 50 gr Smör
  • salt & peppar
  • Majonnäs
  • Senap
  • Bostongurka

Gör så här

Fram med stekpannan och lägg i hälften av smöret. Stek en skiva formfranska på ena sidan, tills den får färg. Vänd och stek andra sidan. Gör på samma sätt med den andra skivan formfranskan. Det är möjligt att det går åt mer smör. Och ju mer smör du använder,ju mer kalorier, ju godare, ja i vart fall i det här fallet. Därefter lägger du dina korvar i stekpannan. Gillar du kokt korv bättre, ja då kokar du korvarna i stället. Under tiden korvarna blir klara så lägger du majonnäs på de stekta formfranskeskivorna. Du kan ju blanda majonnäs och bostongurka och sedan lägga på. När korvarna är klara, så lägger du dom ovanpå formfranskan. Därefter tar du lite av din favoritsenap över det hela. Gillar du ketchup, så lägger du på det. Har du dåligt samvete för ditt stora kaloriintag, då plockar du fram salladshuvudet och skär till några strimlor. Toppa med några skivor färsk gurka och några tomater. Men inte för mycket, då kan det bli en nyttig rätt, och det var jag icke ute efter denna gång.

Servering

Du behöver inte göra något extra för denna måltid. Eventuellt ett glas Ramlösa eller, nu när du ändå är riktigt onyttig, ta ett glas starkt. Det kan liksom knappast bli värre än vad det är. Oavsett vad du dricker till, så kommer du att uppleva den goda smaken av denna rätt. och du kommer säkert att vilja äta den fler gånger.

Jag har några fler sådana här rariteter i mitt huvud. Återvänd, så kommer du nog snart att få ta del av ytterligare några.

Korv med bröd - Inget för kalorijägare

Korv med bröd – Inget för kalorijägare