Klyftpotatis – det passar till mycket!

Enkel hemmagjord klyftpotatis

Det här är en enkel rätt. Tar i och för sig lite längre tid än den klyftpotatisen som du köper. jag lovar, det är verkligen värt att vänta de där trettio minuterna det kanske tar extra att göra egna klyftpotatisar.

Du behöver dessa ingredienser till fyra personer

  • 6 stora potatisar
  • 2 msk Smör
  • Rapsolja
  • Flingsalt

Gör så här

Sätt ugnen på 225 grader. Skölj av potatisen. Ofta piggar skalen upp, så du behöver inte skala potatisen. Dela potatisen på mitten och sedan delar du halvan på mitten, så att du har fyra klyftor av varje potatis. Lägg lite smör i botten på en ugnsfast form. Lägg i potatisen med skalet nedåt. Häll lite rapsolja över och in i ugnen. Det tar omkring femtio minuter. Känn med en sticka om potatisen är mjuk. Har den dessutom fått lite färg, ja då är den klar.

Serveringstips

Jag vet ingen begränsning till vad man kan använda dessa vackra klyftpotatisar. Kött, fågel eller fisk. Det är egentligen bara fantasin som sätter stopp.

Klyftpotatis

Klyftpotatis