Kött och rotsaksgryta med Rosenpotatis.

Åter ett höjdare, signerad kära hustrun. En riktigt god köttgryta som kryddas med en hel del rotsaker. Allt tillagat i vår kära gjutjärnsgryta. Servera med smörgåsgurka så blir det alldeles utmärkt. För fyra portioner behöver du följande ingredienser:

400 gr nötkött, grytbitar av fransyska går alldeles utmärkt
Rotselleri
Palsternacka
Gul lök
Morot
Vitlök
2 dl Creme Fraiche

Gör så här: 

Fräs köttet och löken så att köttet får en fin stekyta. Lägg i rotfrukterna efterhand, Avsluta med Créme Fraiche. Spä med lite vatten, så att du får lagom konsistens. Låt det sedan puttra i minst en timme, så att köttet blir riktigt mört. 

Servera med smörgåsgurka och Rosenpotatis, som du hittar recept på tidigare i denna blogg. 
wpid-20160220_163913.jpg