Mumin muggar Här finns ett urval av alla dess vackra muninmuggar som finns. Du klickar på bilden, så kommer du till vår sponsor, Cervera. Där kan du beställa ditt alldeles egna exemplar den och alla andra vackra muggar. muggen.
Gjutjärnspanna är en dröm för mångaHar du en gjutjärnspanna i kastrullskåpet? Då kan du vara lycklig. Det finns så mycket du kan använda den till, här är några exempel.Baka med en gjutjärnspannaBlanda degen enligt detta recept. Lös upp 10 gram jäst och en tesked honung i 6 del vatten. Tillsätt 450 gram vetemjöl och 200 gram Fullkornsmjöl eller rågmjöl, samt - Fortsätt läsa...
Jag har, som du redan läst, stått på ICA MAXI – Mellbystrand och bjudit på Ingelsta kalkonköttbullar. Att de var väldigt goda, ja det har du redan läst om. Jag lovade lägga ut några recept på dessa godsaker. Jag brukar inte gilla färdigköpta grejer. Dessa kalkonköttbullar är ett undantag.
Så här i juletider ska du givetvis ha med köttbullarna på julbordet. Men det kommer en tid efter jul, också. Jag grejade detta när jag kom hem i går. Klassiska köttbullar med gräddsås och kokt potatis.
Ja, det är egentligen bara såsen du behöver jobba med. Koka potatisen och värma köttbullarna, det kan du redan. Såsen gör du genom att hälla i kycklingfonden, vispgrädden och lite soja i en kastrull. Låt koka upp. Smaksätt med lingonsylt och eventuellt lite salt och peppar.
Servering:
Dessa köttbullar är ganska små, det finns omkring femtio i varje påse. Lägg upp tio – femton köttbullar, potatis och häll sås över köttbullarna. Pressgurka och lingonsylt piggar alltid upp.
Tips
I detta recept tog jag färdiga kalkonköttbullar. Det är egentligen mot min princip, som du vet. Dessa godingar får bli ett av mina undantag. Det kommer ofta att ligga minst en påse i frysen. Perfekt att plocka fram. Jag är helt övertygad om att det blir en favorit när barnbarn kommer på besök. Det ska finnas kalkonfärs. Jag har icke sett det i min butik. Men hittar jag det, så ska jag givetvis prova även detta och se om mina blir godare än dessa färdiga. Fasiken vet…
Jag ska prova att göra några färdiga portioner. Det får i så fall bli råstekt potatis, gräddsås och kalkonköttbullar. När jag blir hungrig är det bara att plocka fram och ha några minuter i mikron. Skulle tro det tar åtta – tio minuter på max. Det kan icke misslyckas. Jag återkommer med rapport.