Köttfärssås med Créme Fraiche

God Mat varje Dag till FotbollsEM 2016

God Mat varje Dag till FotbollsEM 2016

Köttfärssås – det är smaskigt

Som jag har påpekat några gånger, ett paket köttfärs i frysen, sedan är man nästan alltid hemma. Ja det kanske behövs lite makaroner och annan pasta på plats. Men sedan… I går var en sådan afton. Ganska fantasilös på eftermiddagen. Så jag hämtade upp ett paket köttfärs. Ju närmare middagen jag kom, ju säkrare blev jag på vad jag skulle göra. och det blev köttfärssås med pasta. Så här i efterhand noterar jag att jag missade min älsklingskrydda, löken. Det blir en ny rätt en annan gång.

Till fyra personer behövs dessa ingredienser.

  • 500 gr köttfärs
  • 3 dl Crème Fraiche
  • 1 dl vispgrädde (Lyxigt)
  • 2 msk soja
  • 2 msk smör
  • 2 msk rapsolja
  • Salt & Peppar

Gör så här

Ta fram bästa stekpannan och sätt på plattan. Lägg i smöret och rapsoljan. (Det gör inget om du lägger i lite mera, det liksom gottar till sig ytterligare). När det tystnat lägger du i köttfärsen. Rör lite, så att den delar sig. När den är välstekt, ja då fyller du på med Crème Fraiche, vispgrädde och soja. Smaka av med salt och peppar. Låt det stå i tio minuter på lite svag värme och puttra lite.

Under tiden kokar du din favoritpasta efter konstens alla regler.

Servering

Du kan givetvis servera köttfärssåsen och pastan enbart. men det piggar alltid upp med lite tillbehör. Vi tog fram stora burken med smörgåsgurka, och det smakade alldeles utmärkt. Jag skulle kunna tänka mig att även saltgurka kan passa. Det provade vi icke, och det får väl stå på önskelistan framöver.

Sedan börjar vi närma oss fotbolls-EM. Det går av stapeln i Frankrike och då förstår du genast vad jag är ute efter. Visst, en lite fransk baguette är aldrig fel. Inom kort kommer det en hel del franska recept på denna blogg, vi börjar den 15 maj. Då givetvis med det mesta Franska jag kan tänka, ett gott recept på baguetter.

Köttfärssås i stekpannan.

Köttfärssås i stekpannan.