Kycklinggryta

Den här grytan ska du prova på. Det blev en riktig delikatess, trots de enkla ingredienserna. Servera gärna med rotfrukter i ugn. Du behöver följande ingredienser till fyra personer:

4 kycklingfiléer
1 gul lök
3 dl Grekisk Yoghurt
100 gr champinjoner
1 dl frusna lingon
1 dl utspädd kycklingfond
1 dl vatten
1 dl vispgrädde
1 msk smör
Kryddor i form av timjan, dragon, salt och peppar.

Gör så här:
Skär kycklingfiléerna i mindre bitar. Hacka löken. Ta fram bästa gjutjärnsgrytan och sätt den på spisen på högsta värmen. Lägg i smöret. När det tystnat bryner du kycklingen i någon minut. Lägg sedan i löken. Rör om några minuter tills allt fått lite färg. Lägg i resten av ingredienserna, utom champinjonerna och sänk värmen. Sätt på ett lock och låt det småputtra i minst 30 minuter, gärna en stund till. Tio minuter innan serveringen lägger du i champinjonerna och de frusna lingonen.

Servera med ugnsbakade rotsaker.

Kycklingen i gjutjärnsgrytan.

Kycklingen i gjutjärnsgrytan.