Lördag – Dags att grilla

Lördag = Grilla

Jag tror detta ska bli en trevlig tradition, att grilla på lördag. Det är lite bassel, det ska villigt erkännas. grillen ska fram, hämta grillkol och tändvätska. Få igång detta och så avvakta en kvart, tjugo minuter tills kolen får den där perfekta glöden. På med godsakerna, vända några gånger, och så bara det smälter i munnen. Jo men nog är det värt det lilla besväret ändå. Och lönen för detta överstiger vida insatsen. Så det kommer att bli mycket grill i sommar. I dag regnade det, men det spelar absolut ingen roll. Det blev lika gott för det.

Till två personer behöver du följande ingredienser

  • Två fläskkotletter
  • Dina godaste kryddor
  • 5 – 8 små potatisar
  • 2 gula lökar
  • Olivolja
  • Smör

Gör så här

Det första du behöver göra är att sätta på grillen. Sedan skapar en liten skål. Ta aluminiumfolie och vik upp kanterna. Skär de små potatisarna på mitten och lägg i skålen med snittytan uppåt. Skala och skiva löken och lägg i din skål. När grillen är klar för matlagning, så ställer du skålen på lämpligt ställe. Kanske inte direkt över det varmaste, lite vid sidan om. Du måste ändå vända på detta flera gånger, så att all potatis blir genomgrillad.

Ta fram fläskkotletterna och krydda upp dom med dina favoritkryddor. Jag brukar ta salt, dragon och paprika. Ibland någon örtkrydda. Låt kotletterna ligga framme och gosa till sig lite. När du har tio minuter kvar på potatisen, lägger du på kotletterna. Vänd på dom några gånger, så att du får en trevlig stekyta.

När kotletterna är genomgrillade serverar du anrättningen. Kanske med kryddsmör eller en beasås. Eller varför inte pigga upp det hela med en god rödvinssås. Avnjut ditt mästerverk med ett gott vin. Har du rödvinssås, ja då bör du ha samma vin till maten som du har till såsen.

Så är det bara att njuta, och definitivt känna att det ver värt det lilla extra jobbet att ta fram grillen.

Grilla, fläskkotlett och småpotatis

Grilla, fläskkotlett och småpotatis