Magiska myter om mat

Jag har nu fått för mig om att det finns många magiska myter om mat. Jag ska försöka lägga ut dessa myter här, när jag nu hittar dom. Du får gärna kommentera och maila om du har någon egen käck myt. Här är några:

”Man går ner i vikt av Äppelcidervinäger”
Många hävdar att äppelcidervinäger ökar ämnesomsättningen. Det finns, vad jag läst, överhuvudtaget inga produkter som påverkar ämnesomsättningen så mycket att det blir mindre vikt. I och med att vinäger är surt kan man tänka sig att PH-värdet blir lägre. Och med det kan GI-värdet påverkas. Viktnedgång, nej, inte enligt många forskare.

”Bli mindre full genom att grunda med olja eller vispgrädde”.
Båda teorierna bygger på att oljan eller vispgrädden ska bilda någon form av hinna i magsäcken. Denna hinna ska hindra alkoholen från att komma ut i kroppen, och därmed ska man bli mindre berusad, och som följd av detta mindre bakis. Tja, det är nog bara en dröm. Vad jag känner till så är det enda sättet mot mindre berusning eller ”Dagen Efter Ont I Huvudet” är den hårda vägen, det vill säga dricka mindre. Ganska sunt.