Mumin muggar Här finns ett urval av alla dess vackra muninmuggar som finns. Du klickar på bilden, så kommer du till vår sponsor, Cervera. Där kan du beställa ditt alldeles egna exemplar den och alla andra vackra muggar. muggen.
Gjutjärnspanna är en dröm för mångaHar du en gjutjärnspanna i kastrullskåpet? Då kan du vara lycklig. Det finns så mycket du kan använda den till, här är några exempel.Baka med en gjutjärnspannaBlanda degen enligt detta recept. Lös upp 10 gram jäst och en tesked honung i 6 del vatten. Tillsätt 450 gram vetemjöl och 200 gram Fullkornsmjöl eller rågmjöl, samt - Fortsätt läsa...
I går blev det en liten lättlagad Marängtårta. Här kan man naturligtvis variera ganska mycket. På bilden ser du min variat, denna dag.
Ingredienser
Botten:
100 gr smör
100 gr socker
0,5 dl mjölk
120 gr vetemjöl
10 gr bakpulver
6 äggulor
Maräng:
6 äggvitor
150 gr socker
Fyllning
4 dl vispgrädde
1 burk mandarinklyftor eller den frukt du är sugen på.
Gör så här:
Botten: Vispa samman smör och socker till en porös massa. Fyll på med äggulorna och lägg sedan i resten. Det ska bli en kladdig massa.
Maräng. Vispa äggvitorna till ett fast skum. Du ska kunna vända på bunken utan att skummet ramlar ur. Lägg i sockret och vispa in det.
Ta fram en långpanna, 40 * 30 och lägg bakplåtspapper i botten. Bred ut bottensmeten först. Därefter lägger du på marängsmeten. Grädda i 150 grader ca 45 – 50 minuter. När marängen har en yta är det färdigt.
Låt det hela svalna. Vispa grädden. Dela kakan på mitten. På den undre kakan breder du på all grädde, och så frukten (mandrinklyftorna) ovanpå detta. Lägg sedan på den andra delen, och tårtan kan vara klar. Du kan givetvis ta hälften av grädden och frukten mellan bottnarna och lägga den andra delen över. Oavsett hur du gör, så har du nu en riktigt god tårta.
Om du vill kan du även lägga på mandelspån över marängen innan du bakar bottnarna.