Mars kaka, lika god och kanske lite onyttig

För några dagar sedan gav jag dig ett recept på Snickers, denna ljuvliga gods som jag kan äta i princip hur mycket som helst av. Hur man tillverkar Mars, ja det har jag mindre koll på. Jag har inte hittat något recept på denna snickers-kollega. Men jag vet vad man kan använda Mars till. En alldeles utmärkt liten kaka. Den färdiga kakan blir ungefär som en kladdkaka. Och himmelskt god. Kanske lite onyttig, så du ska nog inte plocka in den i menyn på dina fastedagar… Mars-godis är riktigt gott, men tyvärr ganska onyttigt. Så ät gärna mars-godis, men gör det med lite tanke i bakgrunden.

Du behöver följande ingredienser till din Mars kaka:

120 g smör
4 Mars
3 ägg
3 dl socker
2 dl mjöl
4 msk kakao (eller Oboy har jag lagt i några gånger)
2 tsk vaniljsocker

Gör så här:

Börja med att ta fram en kastrull och smält smör och dina mars-bitar
Vispa ägg och socker poröst
Blanda de torra ingredienserna, mjöl, kakao och vaniljsocker.
Blanda de torra och äggsmeten. Fyll på med blandningen av smör och Mars.
Häll upp i en form och in i ugnen på 175 grader. Det tar 25 – 30 minuter innan kakan är klar. Den ska vara lös i mitten. Det stelnar när du tar ut kakan och låter den svalna.

Serveringstips

Som vanligt kan du ju alltid använda lite vispgrädde som piggar upp vid serveringen. men ska du vara riktigt alert, och inte har några barn i närheten, då tar du fram likörflaskan och häller en centiliter eller så över kakan. Sedan på med lite grädde. Jag lovar, det blir en härlig sensation. Min favorit likör, den Italienska Stregan, har jag hällt på vid tillfällen. Inte alla som uppskattar det, och det beror på att just denna likör är stark. Men ta då något som har mindre styrka. Och det ska inte vara så där väldigt mycket, en centiliter räcker alldeles förträffligt. Vill du behålla smaken, då serverar du givetvis samma likör i glaset. Det går givetvis lika bra utan likör, då barnvänligt. Då kan du visa barnen vad du gör, när du lägger på vispgrädden. Ät nu inte det här som om det vore en grönsak, det kommer att sätta sig på din kropp i så fall, kanske till och med fresta iväg på en diabetes om du inte sköter dig, och det vill jag inte bidra till.

Mars

Mars