Mumin muggar Här finns ett urval av alla dess vackra muninmuggar som finns. Du klickar på bilden, så kommer du till vår sponsor, Cervera. Där kan du beställa ditt alldeles egna exemplar den och alla andra vackra muggar. muggen.
Gjutjärnspanna är en dröm för mångaHar du en gjutjärnspanna i kastrullskåpet? Då kan du vara lycklig. Det finns så mycket du kan använda den till, här är några exempel.Baka med en gjutjärnspannaBlanda degen enligt detta recept. Lös upp 10 gram jäst och en tesked honung i 6 del vatten. Tillsätt 450 gram vetemjöl och 200 gram Fullkornsmjöl eller rågmjöl, samt - Fortsätt läsa...
I går, 2017-06-29, och två dagar ytterligare står jag på nyöppnad Stora COOP vid Eurostop i Halmstad och grillar Minutfilé från Kronfågel. Till detta serverar jag Gotländsk potatissallad av lite olika modeller.Köerna har varit enorma och jag har icke riktigt hunnit med att berätta om godsakerna ordentligt. Jag delade ut några kort, som hänvisar hit till min blogg, och här kan jag nu ta mig för att berätta hur enkelt jag fixade denna väldigt uppskattade måltid. Jo, jag lovad ta fram ytterligare några recept, och återkommer du hit, så dyker recepten upp efterhand som jag har testat dom. Anmäl dig gärna på Nyhetsbrevet, så missar du inget.
BBQ Minutfilé med Chili
Minutfilé Chili
Ja, detta var grunden. Fyra stycken utbankade och färdiga kycklingfiléer, som är helt klara för grillen och för all del, stekpannan. De är, till skillnad mot vanliga kycklingfiléer, jämt tjocka. Du behöver inte fundera på om dom är genomgrillade eller ej.
Gör så här:
Sätt på grillen, och låt den bli varm. Lägg på filéerna och grilla några minuter på varje sida. Ta upp filéerna och kolla så att de är genomgrillade, och det ser du när innertemperaturen är 70 – 72 grader. Använder du en kolgrill med lock, kan de bli lite rosa inuti och det är helt normalt. Det är röken som ger denna egenhet. Om du vill höja smaken ytterligare så pensla filéerna med den glaze som följer med. Smaken blir då något starkare.
Servera
Ja, du som var med på COOP såg ju att jag serverade med Gotländsk potatissallad från Rydbergs. En Gourmetsallad med lite olika smaker. Beroende av när du besökt mig, så hade jag olika smaker. Dels den vanliga Original och den Gourmet med purjolök. Båda lika god.
Jag la ju bara dit en liten cocktailtomat när jag serverade. Men gör jag det här hemma, så fixar jag en vanlig klassisk sallad, tomat, sallad och gurka. Eftersom kycklingfilén är marinerad med Chili, så lägger jag säkert i lite färsk chili i salladen, eventuellt kryddar upp den med chiliflakes.
BBQ Minutfiléerna finns i andra smaker, klassisk och peppar. Det finns vanliga okryddade minutfiléer och där skapar du ju din egna smak med din egna marinad eller så bara kryddar du som du vill ha dom. Till grillen är det perfekt, då de är, som jag skrev tidigare, jämna och fina.