Mumin muggar Här finns ett urval av alla dess vackra muninmuggar som finns. Du klickar på bilden, så kommer du till vår sponsor, Cervera. Där kan du beställa ditt alldeles egna exemplar den och alla andra vackra muggar. muggen.
Gjutjärnspanna är en dröm för mångaHar du en gjutjärnspanna i kastrullskåpet? Då kan du vara lycklig. Det finns så mycket du kan använda den till, här är några exempel.Baka med en gjutjärnspannaBlanda degen enligt detta recept. Lös upp 10 gram jäst och en tesked honung i 6 del vatten. Tillsätt 450 gram vetemjöl och 200 gram Fullkornsmjöl eller rågmjöl, samt - Fortsätt läsa...
I går var jag i Falkenberg på grillkurs. Ett känt grillmärke anordnade denna. Nyfiken och intresserad som jag är, så hängde jag på. Kursen har funnits på närmare håll, men jag har av olika anledningar inte riktigt haft tid. I går blev det av. Vi fick givetvis prova på lite olika recept, som var anpassade så att vi skulle prova alla deras tillbehör. Jag måste säga att det var en härlig upplevelse och jag fick en hel del inspiration. Nu ska jag önska mig lite olika tillbehör, så att jag kan ordna samma goda saker. Jag kommer att lägga ut en del recept här. Ja, du som följer mig vet ju redan att jag grillar en hel del. Jag lovar, det blir ännu mera nu. Så häng på.
Grillad Bruschetta som förrätt
Ja, den här tror jag finns med sedan tidigare. Men strunt samma, den är enkel och god, ja till och med riktigt god.
Du behöver dessa ingredienser till fyra personer:
1 baguette
Olivolja / Rapsolja
4 stora tomater
Färsk basilika
2 vitlöksklyftor
Saften av en halv citron
Havssalt
Socker
Gör så här:
Börja med att skära baugetten i drygt en centimetersskivor. Skär på snedden, så ser dom trevligare ut. Ringla olivolja eller rapsolja över. Skär tomater i små bitar och lägg i en skål. Hacka vitlöken och skär den färska basilikan och blanda i skålen. Pressa citronsaft över och krydda upp med salt, peppar och kanske en nypa socker. Ringla över lite olivolja / rapsolja.
Vid grillen:
Jag antar att du har grillen påsatt, och att du ska göra mer saker på grillen. Annars blir det lite överambitiöst för den här rätten behöver bara några minuter på grillen. Öppna grillen och lägg baugetterna på direkt värme på gallret. Låt ligga någon liten minut. Vänd på dom. När dom har fått lite färg, lägg upp dom på ett fat. Lägg över din fina toppning som du har gjort.
Servering:
Servera på fat eller låt gästerna ta direkt från din tillverkningsbricka. Gärna ett glas vitt vin till. Så har du början på en trevlig fest. Fortsättningen väljer du själv.