På Tallriken

 

Grillat

Nu blir det mat. På denna tallrik finns grillad hängmörad entrecôte, färska Bjärepotatisar, grillade, sallad, aromsmör och Guacamole. Många och mycket smak, ingen för den kryddrädde.


Färskpotatisen sköljer man av och lägger på stekplattan på grillen. Lite smör och olja, så blir det ännu bättre. Piffa gärna med lita flingsalt.


Guacamolen: 2 advokado, 1 dl Turkisk yoghurt, lite salt, en vitlöksklyfta. Ta bort kärnorna ur advokadon. I med allt i matberedaren, och kör tills det är en kräm.


Aromsmöret: Vanligt normalsaltat smör, krydda med dina favoritkryddor till angenäm smak. Jag hade paprikakrydda samt en vitlöks-klyfta. Samma sak här, i med allt i matberedaren och kör tills det blir en slät massa.


Salladen är en vanlig grönsallad. Tomat, isbergssallad, paprika och gurka.


Entrecôte grillas efter eget bevåg. Lite salt och några drag från pepparkvarnen brukar förhöja smaken.


Ja, och så har du säkert hällt upp det goda röda vinet i en karaff, så det har blivit lite luftat. 


Njut…