Paj med lingonfyllning

Efterrättspaj med lingonfyllning? Ja varför inte – måste provas tyckte jag. Det låter ju som en ganska galen kombination. Lägg också till mandelmassa så blir det ännu mer spännande. Det skulle visa dig vara en underbar kombination.

Ingredienser till pajskalet:

150 gr smör
3 dl vetemjöl
0,3 dl socker
Ingredienser till fyllningen:
300 gr mandelmassa
100 gr smör
2 ägg
Lite vetemjöl
250 gr frusna lingon

Gör så här:

Börja med pajskalet. Blanda alla ingredienser och arbeta ihop till en smidig deg. Tyck ut den i en pajform. Ställ den i kylen minst 30 minuter.

Gör fyllningen – blanda ihop alla ingredienser utom lingonen. Blanda till en smidig smet, sist lägger du i lingonen.

Sätt på ugnen och När pajskalet stått i kylen 30 minuter gräddar du den i 200 grader i 10 minuter. Ta ut formen och lägg i fyllningen. Den kan vara lite hård efter dom frusna lingonen men klicka ut den jämnt fördelat i skalet. Grädda vidare ca 35 minuter.

Servering

Servera med en vaniljsås – bara att njuta

Paj med lingonfyllning

Paj med lingonfyllning