Panacotta med appelkompott

Panakotta är aldrig fel. Denna gång har jag toppat den med en äppelkomptt, årstiden i sig hyllad.

Ingredienser till fyra portioner:
Panakotta:
0,5 liter grädde
2 tsk vaniljsocker
1 dl gelesocker
150 gr choklad

Toppning:
1 äpple
1 dl konjak
1 dl socker
1 msk honung
Valnötter
Vispgrädde

Koka upp grädde, vaniljsocker, gelesocker. Lägg i den chokladen. Jag valde en choklad med mintsmak denna gång. Låt svalna lite och häll upp i portionsskålar och ställ i kylen. Det behöver stå där några timmar.

Toppningen: skala och hacka äpplet i små bitar. Fräs i stekpannan i lite smör. Häll i konjak, socker, honung och valnötter. Smaka av. Koka ihop. Låt svalna och toppa strax innan servering. Har du vispgrädde, så vispa upp det och lägg lite överst.

Panakotta med äppelkompott

Panakotta med äppelkompott