Pepparkakor och ost – Det blir frosseri

Frosseriets månad

Nu är det rätt tid att verkligen få ta för sig och frossa en del. Pepparkakor finns numera i överflöd i butikerna. Visst föredrar jag att baka och ordna allt från grunden. Men pepparkakor kan man få fuska lite med. Om barnbarnen kommer, då pillrar vi ihop en deg och bakar med dom. Det är en härlig känsla.

Pepparkakor för så mycket annat med sig, frosseriet. Jag vet inte hur du gör. Är jag i närheten av en burk med pepparkakor så är jag icke den som trugas. I stället kör jag ner hela handen och tar en riktig näve med godsakerna. Det kan säkert följa med 25 stycken små pepparkakshjärtan i handen. Det gäller att burken är stor. Sedan plockar jag i mig ett och ett. Och jag skäms icke ens en liten sekund över mitt frosseri.

Kvibille Ädel

I går fanns det två av mina riktiga favoriter i butiken. Pepparkakor och Kvibilles Ädel. Den senare i en ny förpackning dubbelt så stor, till halva priset. Tja, det är en fullständig omöjlighet att missa detta. Vid hemkomst bredde jag på ädeln på mina pepparkakor. Ett tjockt lager med ädelost ska det vara, så att man verkligen får känna smaken. Det kan räknas till frosseri.

Kvibille Ädel och pepparkakor

Kvibille Ädel och pepparkakor

Philadelphia Franska örter

En annan riktig höjdare är Philadelphias franska örter. Den kan jag lätt gå i gång på. Även här var det extrapris i butiken, och du vet vad som hände. Den här är lite enklare att bre på pepparkakorna och smakar ljuvligt. Underlag för frosseri.

December blir hård

Jag har dålig koll på kalorier och annat onyttigt i både ostar och pepparkakor. Oavsett vilket, och hur lite, så kräver detta frosseri en hel del av mig. Nämligen att ta mig ut och motionera. Ska jag fortsätta med detta frosseri, så får det bli minst 30 minuters extra promenad, varje dag. Jag är inte helt säker på att det hjälper, men det är åtminstone ett gott försök. Så får jag hoppas att pepparkakorna tar slut efter jul.

Philadelphia Franska Örter

Philadelphia Franska Örter