Plättar med bacon

När jag ska bestämma förrätt hamnar jag ofta i tanken på räkor. Men det är ju kul att variera sig lite , så hjärnan fick jobba lite extra denna gång. Det som kom upp i huvudet var blinier, och varför inte göra en svensk variant. Beslutet blev plättar på grahamsmjöl, bacon, gräddfil och gul lök.

Detta behövs för ca 2 personer:

1 ägg
2,5 dl mjölk
0,75 dl grahamsmjöl
0,5 dl vetemjöl
Salt
Smör till stekning
1 pkt bacon
2 dl gräddfil
1 gul lök

Gör så här:

Börja med att vispa ägget. Tillsätt lite av mjölken och båda mjölsorterna. Häll i resten av mjölken och vispa ihop till en smet, tillsätt salt. Låt svälla ett litet tag.

Klipp bacon i små bitar och stek tills dom är knapriga, lägg dom på hushållspapper så att dom blir torra. Under tiden steker du plättarna. Lägg upp på tallrik och lägg bacon ovanpå. Servera med gräddfil och hackad lök. Riktigt gott blev det och klart godkänt av maken.

Plättar med Bacon

Plättar med Bacon