Pommes Duchesse

Idag blir det Pommes Duchesse, en variant av potatis som är helt underbart god. Och enkel att göra. Det tar lite tid, men det är det väl värt. Följande ingredienser behövs till två personer:

500 gr potatis. Du ska göra en mos, så välj en mjölig sort.
0,5 dl mjölk
1 ägg
30 gr smör
Salt och peppar

Gör så här:

Skala potatisen och koka den i lite saltat vatten. När den är färdig slår du av vattnet. Mosa potatisen med en potatisstöt. Då blir det ganska grovt och det gillar jag. Vill du ha den finare, då använder du en elvisp. Blanda i ägg, mjölk och smör. Blanda väl och smaka av med salt och peppar.

Nu ska du göra små toppar. Jag ska lägga upp en bild lite senare. Sätt det på en plåt och in i ugnen i några minuter i 200 grader. Du ser när dom börjar få lite färg, då är dom klara. Det ska vara en tunn skorpa på ytan och innehållet ska vara mjukt.

Servera med något gott kött. Vi ska ha det till aftonens kyckling och redan nu vattnas det i munnen.