Potatismos och korv a la Holm

Detta är en sak jag lärde mig på det glada 70-talet. En kompis som lagade mat, och då blev det potatismos med denna ungsbakade falukorv, en numera klassiker.

Ingredienser:

  • Potatis
  • Smör
  • Mjölk
  • Falukorv
  • Lök
  • Rödbetor
  • Senap
  • Kryddor

 

Gör så här:
Potatismos.
Skala och koka potatisen. Ta en pärstamp och mosa. Värm lite mjölk, fingerljummen, och blanda i, så att du får en slät och fin mos. Förgyll moset med lite smör. Krydda med muskotnöt, salt och kanske lite vitpeppar.

Holms Ungsbakade falukorv

Taq bort skinnet och dela korven på längden. Bre på senap på insidorna. Skala och hacka löken. Hacka ansenlig mängd rödbetor. Blanda och fyll korven. Lägg gärna någon smörklick. Krydda med svartpeppar. In i ugnen, som du har på 225 grader, i ca 30 min. Servera gärna med senap.