Mumin muggar Här finns ett urval av alla dess vackra muninmuggar som finns. Du klickar på bilden, så kommer du till vår sponsor, Cervera. Där kan du beställa ditt alldeles egna exemplar den och alla andra vackra muggar. muggen.
Gjutjärnspanna är en dröm för mångaHar du en gjutjärnspanna i kastrullskåpet? Då kan du vara lycklig. Det finns så mycket du kan använda den till, här är några exempel.Baka med en gjutjärnspannaBlanda degen enligt detta recept. Lös upp 10 gram jäst och en tesked honung i 6 del vatten. Tillsätt 450 gram vetemjöl och 200 gram Fullkornsmjöl eller rågmjöl, samt - Fortsätt läsa...
Till sommaren hör potatissallad. jag ska inte säga att denna kommer att göra succé, receptet är från 1910. Jag gillar att läsa de gamla kokböckerna, och provar gärna gamla recept. I den här potatissalladen hade man nog ersatt vispgrädden med en del gräddfil eller kanske Créme Fraiche, eller en blandning. Du gör som du vill.
Ingredienser till fyra personer
2 kilo kokta potatisar, kalla
3 dl vispgrädde
2 msk ättika
2 msk persilja
2 msk socker
Krydda med salt och peppar
Gör så här
Skär potatisen i skivor eller tärningar. Blanda vispgrädde, ättika och socker. Krydda med lite salt och peppar. Slå blandningen över potatisen och rör om. Smaka av. Krydda mera om det behövs. Sist klipper du persiljan över hela blandningen.
En variant
Som jag skrev, det fanns vare sig gräddfil eller Créme Fraiche på den tiden. Jag skulle tro att lite sådant skulle pigga upp denna potatissallad. Och kanske lägga i lite majonnäs i smeten. Jag gillar gul lök. Det fanns 1910, så jag undrar lite diskret varför man inte hade med detta. Kanske ättikan ansvarade för den delen av smaken. Jag skulle lätt hacka en gul lök och pillra i.
Jag lovar att jag ska prova lite framöver och återkommer med mina experiment.
Till denna potatissallad kan du ha något starkt kött, lite grillat eller en stekt entrecôte.