Pressgurka

Jag ser till min förskräckelse att jag inte lagt upp receptet på pressgurka. I och för sig ganska enkelt att göra. Men man måste ju veta hur. Dessutom är mitt minne numera icke av yppersta kvalité. Jag vill ju veta var jag har mina guldkorn. Så här är det.

Ingredienser:
2 gurkor
1 dl persilja
Salt
2-3 msk strösocker
2-3 msk ättika 24%
Svartpeppar

Gör så här:
Skiva gurka i tunna skivor. Lägg i en skål. Slå över socker, salt, svartpeppar samt persilja. Sist häller du över Ättikan. Har du 12%, slå på lite mera. Ös över gurkan. Smaka av. När du är nöjd, ställ något tungt på gurkan. Låt det stå och dra några timmar. Klart.

Denna gurka klarar sig kanske upp mot en vecka. Gör du inte av med det, gör mindre.

Skål med pressgurka

Skål med pressgurka