Pytt i Panna – Prinsessornas kokbok

En pytt av rester

Ja, säga vad man vill, men en maträtt kan man göra av det mesta. Det är egentligen bara fantasin och smaken som sätter stopp. Den här, en Pytt i Panna kan göras på hur många olika sätt som helst. Här följer Jenny Åkerströms recept ur kokboken Prinsessornas kokbok. Känn dig fri att variera som du själv tycker. Jag vill bara ha med denna klassiker.

Du behöver följande ingredienser till sex portioner

  • 2 – 3 gula lökar
  • 4 – 5 dl kokt eller stekt finskuret kött, valfritt vilken sort.
  • 7 – 8 kokta potatisar
  • 2 msk saltgurka
  • 4 msk smör

Gör så här

Skala och skär den kokta potatisen i små jämna tärningar. Skär köttet i något mindre tärningar. Skala och hacka löken. Sätt på stekpannan och lägg i smöret. Fräs löken så att den blir mjuk. Fyll sedan på med kött och potatis. Låt det hela steka till det får en bra värme, och kanske lite stekyta här och var. Krydda gärna med salt och peppar. Enligt Jenny ska man passa det noga och med stor omsorg.

Servering

Servera denna pytt i panna med förlorade ägg och rödbetor. Personligen skulle jag föredra stekta ägg.