Mumin muggar Här finns ett urval av alla dess vackra muninmuggar som finns. Du klickar på bilden, så kommer du till vår sponsor, Cervera. Där kan du beställa ditt alldeles egna exemplar den och alla andra vackra muggar. muggen.
Gjutjärnspanna är en dröm för mångaHar du en gjutjärnspanna i kastrullskåpet? Då kan du vara lycklig. Det finns så mycket du kan använda den till, här är några exempel.Baka med en gjutjärnspannaBlanda degen enligt detta recept. Lös upp 10 gram jäst och en tesked honung i 6 del vatten. Tillsätt 450 gram vetemjöl och 200 gram Fullkornsmjöl eller rågmjöl, samt - Fortsätt läsa...
Och Rabarbern ligger i eftersom den nu är mogen, ja i vart fall de första stängerna. Den här ska du prova, den blir väldigt god. På bilden har jag lagt dom i mindre portionsskålar, men du kan givetvis göra allt i en form. Och sedan dela upp det när du ska äta. Den blir lite saftigare då.
Du behöver följande ingredienser
400 gr rabarber
1 dl vetemjöl
1 dl havregryn
2 dl socker
2 tsk bakpulver
ev lite salt
2 st ägg
100 gr smör
Ev fyra cl Drambuie
Gör så här
Blanda de torra ingredienserna väl. Smält smöret och låt det svalna i någon minut. Häll sedan smöret över de torra ingredienserna och blanda väl. Sist knäcker du i äggen och blandar allt. Ställ undan skålen och ta fram skärbrädan och en vass kniv. Slanta upp rabarbern i halvcentimetersskivor. Ta fram en ungsfast form. Ev smöra lite i botten. Lägg rabarbern i botten och så häller du smeten ovanpå. Bre ut så att den täcker hela. In i ugnen, som du har satt på 225 grader. Låt den baka i cirka 40 minuter. Känn med en sticka.
Servera
>Ja, du som har följt bloggen känner ju igen delar av receptet. Jag hade det tidigare på en äppelkaka. Eller, det är nästan samma recept. jag skrev då att jag skulle byta ut en del. Så har jag nu gjort. Lagt i havregryn i stället för enbart vetemjöl. Det blev om möjlig ännu godare. Och då givetvis rabarber i stället för Äpplen. Äppelkakan var godaste hitintills i år. Och denna rabarberkaka slår också rekordet i godhet. Bara att njuta av denna uppenbarelse.
Du kan servera vaniljkräm eller kanske lite uppvispad vispgrädde. Du kan ha den som en dessert eller som tilltugg till kaffet. Plockade du i Drambuie i smeten, ja då ska du givetvis servera ett litet glas av denna ädla dryck.