Rabarbersirap, kan det vara något?

Jag sitter och läser en mattidning och hittar ett recept på rabarbersirap. Hmm, låter ju väldigt gott. Det ska användas till läskande dricka, både med och utan alkohol. Ja eftersom rabarbern börjar anta lite plockningsstorlek, så är det bara att gå ut i trädgårdslandet och hämta in lite. Sedan ska du följa receptet, och så har du skaffat dig en av sommarens första goda smaker. Härligt.

Du behöver följande ingredienser

  • 2,5 dl socker
  • 2,5 dl vatten
  • 1 vaniljstång
  • 4 dl skuren rabarber

Gör så här

Börja med att ”skala” rabarbern och skär den i små bitar. Därefter lägger du allt i en kastrull och kokar upp. Skumma eventuellt av. Låt det sjuda i några minuter, tills rabarbern blir mjuk. Låt det svalna lite innan du låter massan passera en finmaskig sil. Ställ det i kylen så att det blir kallt.

Servera så här

Ja, nu är det bara frågan, sprit eller ej. Börja utan så börjar du med att lägga is i ett glas. Fyll på med lite rabarbersirap, 3 – 5 centiliter. Så tar du fram din godaste Ramlösa och fyller upp glaset. Smaka denna ljuvliga sommardrink.

Med alkohol, så rekommenderas gin. 4 cl av denna ädla dryck tillsammans med samma antal centiliterar citronsaft och rabarbersirap, samt is i ett glas. Det ska tydligen vara smaskens. Jag kan tänka mig andra, mindre brytande smaker. Prova, det brukar ge resultat.

Det blir ingen bild här, jag har icke gjort detta, ännu. Men den kommer och då återkommer jag i frågan.